Endring av rekkefølger i album og sortering.

I fotorelaterte soner har det en tendens til å bli enorme mengde med album. Hadde det vært en mulighet for å opprette mappestruktuer med underdirektorat ville det også være lettere å få mer system og oversikt i albumene.

Ser at dere har implementert en løsning med mulighet til å sortere bilder i album, ved at man kan bruke dra og slipp metoden. Det er et stort framskritt! Men det blir likevel litt tungvint å bare ta et og et bilde om man vil om endre rekkefølgen i et album med flere hundre bilder.

Har dere tenkt å utvide funksjonaliteten her slik at man kan flytte flere filer i slengen og sortere etter flere kriterier, som navn, dato lagt inn, synkende/stigende rekkefølge?

Uansett om dere gjør noe med ovennevnte mener jeg det er noe bakvendt at det er de eldste bildene man får se først om man åpner et album. Skulle vært omvendt, slik at brukere av en sone kan gå inn i de respektive album og umiddelbart se om det har kommet nye bilder innen kategorien albumet dekker.

Vist 87 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Jepp, veldig gode forslag!

Vi skal sannsynligvis lage et langt bedre bildeorganiseringsverktøy om ikke så lenge. Vi er fortsatt i en prosess der vi vurderer og planlegger hvilke finesser/områder vi skal fokusere på framover, men bilder blir nok en stor del av dette. Jeg tror det kommer til å bli kjempefint.

Bra, behovet er absolutt til stede!

Alexander: Høres bra ut. I den anledning har jeg noen ønsker:

  • Rotasjonsmulighet i redigeringsmenyen, har hendt et par ganger at ett eller flere bilder ikke har havnet rette veien, og hvis jeg har sendt opp flere bilder på en gang, må hele dungen sendes på nytt.
  • EXIF-dataene blir i dag slettet når bildet sendes opp. I og med at visningen av dataene ikke fungerer helt 100% for tiden, er det synd at de forsvinner.
  • Ser også at «original»-bildet på bilder man selv har sendt opp ikke er original likevel. Pakkes bildene på nytt etter at de er lastet opp?
  • Mulighet for å tillate visning med full oppløsning på bilder man selv har lastet opp.

Ellers er jeg kjempefornøyd med Origo. Dere går Facebook en høy gang. :)

Tusen takk for komplimentet!

Rotasjonsmulighet i redigeringsmenyen

Vi kommer sannsynligvis til å integrere med Picnic el.l. for superenkel bilderedigering.

EXIF-dataene blir i dag slettet når bildet sendes opp

Delvis—fordi de ofte utgjør veldig mye data (bl.a. thumbnail-previews) så fjerner vi dem fra de små bildeversjonene. Bilder på 240 piksler og større inne på Flere størrelser-siden inkluderer EXIF.

Ser også at «original»-bildet på bilder man selv har sendt opp ikke er original likevel

Det er i så fall en feil—original skal være original. Jeg har notert i bug-databasen vår at dette må sjekkes.

Mulighet for å tillate visning med full oppløsning

Dette kommer. Vi vil gjerne ordne en slags Creative Commons-lisensløsning først, slik som Flickr gjør det.

Takk for raskt og informativt svar.

Mulighet for å tillate visning med full oppløsning

Dette kommer. Vi vil gjerne ordne en slags Creative Commons-lisensløsning først, slik som Flickr gjør det.

Du har rett, det er lurt å ordne denslags først. Og som opensource-fanatiker kan jeg skrive under på at Creative Commons er den riktige veien å gå.

Henger meg på Øyvind A. Holm her når det gjelder ,,originalbilder,,. I det siste har jeg lagt merke til en del skjemmedne JPEG-artefakter på foto jeg har lagt ut her. Disse artefaktene er ikke på de originale bildene. Bra at dette sjekkes opp!

For å spare båndbredde — som koster oss mye penger — rekomprimerer vi idag bilder til 80% kvalitet. Det resulterer i en del ubehagelige artifakter, og vi har en diskusjon gående om hva vi kan gjøre med dette.

Annonse

Nye bilder