Velg stil

Hei,

Ser ut av de siste endringene (siden sist jeg var innom) at jeg kan velge mellom stilart eller egen CSS. Jeg får altså ikke på en enkel måte redigert eksisterende stilart (farger f.eks. på bakgrunnen) uten å måtte gå inn i avansert redigering av CSS … Er det en lite bug at man ikke får redigere på stilartene lengre uten å kunne CSS?

Vist 269 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Det er ikke en bug, men en omlegging. Vi har tenkt til å lansere flere themes etterhvert, og kanskje noen muligheter for å tilpasse dem, men i mellomtiden vil dessverre mulighetene for utseendeforandring være litt mer snevre.

Bug og themes….., iflg. engelsboka mi er bug avlyttingsutstyr…?? Tar jeg feil i dette tilfelle?

“Bug” er først og fremst et ord for insekt. Når det gjelder programvare (som man kan kalle tjenester på internett) er det gjerne snakk om en liten feil i koden. Opphavet til å bruke ordet kan være Edison som i 1878 skrev:

It has been just so in all of my inventions. The first step is an intuition, and comes with a burst, then difficulties arise—this thing gives out and [it is] then that ‘Bugs’ — as such little faults and difficulties are called—show themselves and months of intense watching, study and labor are requisite before commercial success or failure is certainly reached.

Ok. :)

Kunne ha ventet med å snevre inn på fargevalg og slikt til flere themes var klare da kanskje :p

Vi trengte å rulle ut stil-endringen slik at “grunnmuren” i videre versjoner ble lagt. Når dette er sagt var aldri farge/font-innstillingene særlig gode, og det man valgte ble aldri konsekvent. Derfor jobber vi med å forbedre systemet internt slik at vi kan tilby bedre innstillingsskjerm for dette.

Men vi hjelper gjerne om du har spesifikke ønsker. CSS er ganske enkelt. For å f.eks. sette bakgrunnen på siden kan du gjøre:

#page_outer_wrapper {
background: black !important;
}

Således kan jeg CSS – jeg driver og leker meg litt med -radius-border på diskett.no, men problemet er å ha kontroll på alle elementnavnene dere bruker nedover siden.

Det er som sagt bare å spørre.

Kan jeg få be om at dere utvikler en stil som ligner på http://www.khanacademy.org/ da? Helt enkel gradient med borders som “forsvinner” ut sammen med gradienten? :)

Klart. Inntil videre, her er et eksempel med CSS3. Det er den nyeste CSS-standarden, som ikke støttes av absolutt alle nettlesere, men de nyeste versjonene av Chrome, Firefox, Opera og IE skal støtte det.

#page_outer_wrapper {
background-image: linear-gradient(top, #e6ffde 0px, #fff 120px);
background-image: -o-linear-gradient(top, #e6ffde 0px, #fff 120px);
background-image: -moz-linear-gradient(top, #e6ffde 0px, #fff 120px);
background-image: -webkit-linear-gradient(top, #e6ffde 0px, #fff 120px);
background-image: -ms-linear-gradient(top, #e6ffde 0px, #fff 120px);
}

Du må velge stilen “Origo standard uten sideark” for å unngå at siden får en skygge.

Et annet ønske, om man skal sitte og fikle med stilark “live” … Kan “Lagre stilark” lagre stilarket, men ikke forlate siden man er på? Så har man to vinduer åpne, og kan trykke en rask Alt+Tab og F5 for å se resultatet?

Ja, det er lurt. Skal se hva jeg kan få til.

Prøv stilverktøyet igjen nå — “live” redigering er på plass.

WOW! Jeg er imponert! Det der var rått!
Men jeg fant ut en annen ting som irriterte meg litt, tidligere i dag … Det er flere CSS-filer, bl.a. en som heter noe origo_legacy eller noe sånt. Der ligger det en class .action_bar_content som jeg ikke får redigert på. Jeg får endret color (secondary_colour, men ikke background.
Blir alle CSS-deler samlet i en fil over tid?

Det stemmer, vi har foreløpig bare “gode gamle Origo” som stiler. Hver stil er samlet i én fil. Vi kommer snart med flere stiler, men vi må rydde opp HTMLen først.

Uansett: Årsaken til at du ikke får overstyrt er pga. hvordan CSS fungerer. Den deklarasjonen med lengst “selector” vinner, uansett hvilken rekkefølge ting legges i. Men hvis du merker linjen som “important” skal linjen alltid overstyre uansett. Eksempel:

.action_bar_content {
background: blue !important;
}

Ser frem til forandringene. Det er imponerende å se hvordan live-funksjonen ble i hvert fall. Den slet litt med “Genererer forhåndsvisning” nå, men jeg bare lagret og gikk inn igjen.
Men … Jeg er virkelig imponert :)

Når vi snakker om å rydde opp i HTML .. Antar at dere slutter å bruke

som et design-element? Noe som er “fyfy” i HTML-standardene … Det riktige er
med f.eks. floats, osv. Tableless designs ;-)

Så lenge du bare redigerer CSSen skal den ikke trenge å lage en ny forhåndsvisning, den bare oppdaterer dokumentet. Om du skifter mellom stiler (vel, de to stilene) vil den laste siden om igjen. Har ikke opplevd at den henger, men kanskje du bruker Internet Explorer?

Nei, jeg brukte Chrome. Nå brukte jeg derimot IE9 for å teste, og der er den litt mer ustabil. Får bl.a. “Vil du forlate siden” og “Eller bli værende” dialog når jeg trykker på lagre endringer.

Det var snodig. Jeg får titte på det senere.

Det er til å rive av seg håret av! ORIGO presenterer altså å “forbedre” tilbudet ved at vi selv kan gå inn og rable ned CSS’n på sonen?… Joa,…
Jeg er allerede overarbeidet med endel annet grunnet etablering av organisasjon, osv, og derav drift av tre portaler… Sonen vår som er underprioritert for tiden har vi jevnlig oppdatert med nye bannere, og deretter bakgrunn som passer temaene i banneret… Det har vært veldig enkelt å bare kunne gå inn og gjøre det administrative, samt oppdatere litt i sonen, før man haster videre.. Men dette er jo ikke mulig nå.
Dette er forøvrig sonen ROVDYRDEBATT, som er en del av den nye organisasjonen Rovviltets Røst.

Det spørres over her om det "henger"Ja, desverre. Siden jobber og jobber, og kommer ingen veg. Og ofte så kommer den artige pop-upen med spørsmål om jeg vil stå på siden, eller forlate denne……
Jeg har oppe IE nå. Men i alle himmelens og @#!!? dager ikke kom med den at dette ikke fungerer i IE?
Ingen seriøse mennesker mener at jeg skal måtte svitsje over til chromen eller operaen for at ORIGO skal virke?
Og Acer Aspire maskinen min er spillter ny! Jeg gidder IKKE drive og styre og mase med manuelle koder i CSS, i et horisontalt visningsfelt som er så smal at man kun ser noen linjer av gangen, og med en scrollbar som forvinner under neste, osv… når ikke engang sidene deres fungerer… Jeg har spurt tidligere om ting også, men jeg får alltid til svar at alt er i orden..
Tålmodigheten til ORIGO begynner å bli merkbar tynnslitt , og det har den vært lenge… Og jeg skal ikke si hva jeg mener om båndbredden, fordi det er sikkert bare her det går for sakte, selv om jeg har bredbånd.

Bra, Dag. Origo liker ikke kritikk. Det er svært ofte brukeren selv, og brukerens nettleser spesielt, det er noe “i veien med” når man fra et brukersynspunkt observerer og rapporterer uregelmessigheter. Hvor mange vanlige brukere vet egentlig hva CSS er for noe?? Litt mer ydmykhet overfor almuen, som tross alt er brukerne, hadde vært på sin plass. Jeg har gitt opp å klage. Lykke til.

@Dag, jeg forstår at du er frustrert, men kan vi ta denne diskusjonen på en sivilisert og hensynsfull måte?

Jeg synes ikke vi skal legge for mye i at vi har tatt bort skjemaet der du kan endre farger og slikt, av den grunn at det aldri fungerte særlig godt — det var haugevis av tilfeller hvor siden ble seende kaotisk og uleselig ut om du f.eks. satt svart bakgrunn på siden. Nå, med CSS og en “live” forhåndsvisning, vil du i det minste kunne oppnå det du vil, selv om det krever litt mer teknisk fikling.

Origo har gått gjennom flere revisjoner etterhvert som vi har funnet ut hva det skal bli, og nå har vi kommet til et punkt hvor vi nå kan renske opp den underliggende HTMLen og gjøre den fullstendig “stilbar”. Denne oppdateringen håper vi å kunne begynne å tilby i løpet av de kommende to ukene (men det er komplisert og vil lanseres inkrementelt). Grunnstenene til dette er allerede lagt, men først måtte vi ta bort et skranglete og dysfunksjonelt verktøy. Når ting kommer på plass kan vi igjen tilby et verktøy som lar deg kjapt endre farger og fonter uten å fikle med CSS. Se det heller på som en liten “ferie” for stilverktøyet.

At nettleseren din henger seg opp kan vi dessverre ikke gjøre så mye med. Jeg vet det er upopulært å høre, sikkert fordi det høres ut som en dårlig unnskyldning, men Internet Explorer er feilkilden her. Når det er mulig jobber vi oss rundt feilene i IE, men ofte er det teknisk umulig. Dette med doble sider (i skjermbildet ditt) forstår jeg ikke hvordan har skjedd, med mindre du klikker på lenker inni forhåndsvisningen og navigerer til innstillingssiden.

Uansett: Det kan se ut som du har drevet og navigert rundt i forhåndsvisningsvinduet. Det har det aldri vært lagt opp til at man skal kunne gjøre, og nettleseren skal egentlig vise en melding som sier at “Om du navigerer i forhåndsvisningen vil forhåndsvisningen slutte å fungere”. Vel, det kan være at IE ikke har vist deg denne meldingen (men det er kanskje den du skriver at du har irritert deg over?). Uansett har jeg nå brukt et par timer på å forbedre forhåndsvisningen slik at det faktisk går an å navigere til andre sider. Kan du teste nå?

@Mostly, du kommer med noen ganske flammende påstander her som jeg synes er fullstendig urettferdig. Vi har alltid prøvd å hjelpe deg, og når du har hatt problemer med nettleseren din har vi alltid sagt at det er ditt eget valg hvilken nettleser du bruker, men at du for din egen skyld burde bruke en mer moderne nettleser, og jeg har også forklart deg nøye hvorfor. Jeg synes ikke du skal komme med sånne slengbemerkninger som at vi “ikke liker kritikk”.

@Alexander, jeg har jobbet som databruker i 30(?) år. Til dels som såkalt “superbruker” av avanserte systemer. Den graden av arroganse som en bruker med behov for støtte blir møtt med her på Origo har jeg ingen erfaringer med fra andre omgivelser. Det jeg har reagert sterkest på, og som utløste mine “flammende påstander”, er at generelle problemer ikke skal kunne tas opp og diskuteres i åpent forum, men “gjemmes bort” i feilmeldinger. Det tillater jeg meg å tolke som at Origo ikke liker kritikk. Brukere synes ofte det er fint og betryggende å få vite at de ikke er alene om sine problemer!
Jeg reagerer også på at dere helt tydelig reklamerer for Mac, og andre nettlesere enn IE. Jeg er klar over at markedsandelen for IE har sunket fra 90 til ca 50 på få år, men skal det tilsi at man ikke skal bestrebe seg på å tipasse Origo optimalt til IE, som tross alt 50% av brukerne har som sin nettleser? Jeg oppgraderte selv fra IE8 til IE9, altså den nyeste versjonen; det medførte at Origo slo helt krøll på seg. Det må ikke være slik at man MÅ bruke Firefox eller Chrome for å kunne ha utbytte av Origo.
Mange Origo-brukere, de fleste av dem er IKKE dataeksperter, kvir seg for å stille spørsmål til vaktmestrene.Kan det komme av den arrogansen man ofte blir møtt med? Fordi man kanskje ikke uttrykker seg faglig korrekt der man sitter og pusler med en PC man ikke skjønner seg helt på?
Men for all del, dere er jo ganske kjappe til å fikse feil – når de blir meldt fra om. Og det kommer jeg til å fortsette med. Fra mitt Windows og IE-miljø!

at generelle problemer ikke skal kunne tas opp og diskuteres i åpent forum, men “gjemmes bort” i feilmeldinger

Om du leser beskrivelsen av Vaktmesterkontoret vil du se at sonen ikke er for å rapportere problemer, nettopp fordi vi ønsker at Vaktmesterkontoret ikke skal være problemfokusert.

Jeg siterer: “Her kan du ønske deg funksjoner i tjenesten og komme i kontakt med de som driver Origo. Har du problemer eller en feil å rapportere kan du gjøre det [lenke til support]”. Om det er noe du lurer på eller trenger hjelp med så er Sandkassa et utmerket sted å spørre."

… men skal det tilsi at man ikke skal bestrebe seg på å tipasse Origo optimalt til IE, som tross alt 50% av brukerne har som sin nettleser?

Dette har jeg forklart nøye for deg før, senerst for to uker siden.

  • Origo skal til enhver tid være 100% kompatibel med IE fordi cirka 60% av de besøkende bruker IE.
  • Vi bruker enormt mye tid på å støtte IE. Langt flere timer enn noen annen nettleser. (IE er den eneste nettleseren som må behandles “spesielt”, fordi den ikke følger Internett-standardene. Det er den eneste nettleseren som krever “workarounds” for å jobbe seg rundt nettleserens mange feil og idiosynkrotiske oppførsel.)
  • Grunnen til at vi anbefaler andre nettlesere (og Mac) er som jeg også har sagt før at disse gir en bedre, raskere og smidigere nettleseropplevelse enn med IE — og at om man absolutt skal bruke IE anbefaler vi alltid IE 9 som den mest kompatible. Vi bruker altså masse tid på å skrive om dette for din skyld, ikke vår egen.

Jeg oppgraderte selv fra IE8 til IE9, altså den nyeste versjonen; det medførte at Origo slo helt krøll på seg.

Du er den eneste som har rapportert dette (du klagde på reklame som “hoppet rundt”), og vi har ikke klart å gjenskape problemet ditt her. Det peker på at du har et lokalt problem med programvaren på maskinen din. Det er dessverre veldig, veldig vanskelig for oss å feilsøke problemer som bare eksisterer på din maskin. Siden du sa du hadde nedgradert til IE 8 har vi ikke gjort noe med saken.

Der var arrogansen igjen, Staubo! Bl.a.med “om du leser . . .” Jeg kan lese, faktisk. Med den holdningen du framviser skremmer du vanlige folk fra å rapportere noe som helst.
Jeg har ikke noe lokalt problem med min programvare, jeg har velutdannete folk til å hjelpe meg med å sjekke det, men disse har dessverre ikke kjennskap til Origo.
Origo fungerer nå helt greit med IE8, bortsett fra zoomen som jeg rapporterte, og som var starten på denne dialogen mellom oss. Siden zoomen helt greit kan justeres manuelt har jeg lagt det bak meg.
IE8 har ellers ikke problemer med å håndtere noen andre programmer. Så IE følger ikke Internet-standardene??
Nå legger vi dette bak oss også. Jeg har hatt mange diskusjoner med ihuga Mac-menn gjennom årene, det gjør meg sliten. Frelste folk er slitsomme.
Ta deg en tur på Ullevål og bli kjent med bysbarna mine. Vi er egentlig veldig greie, vi bare bråker litt!

Gjør et google-søk på “Do a barrel roll” … Fungerer ikke i Internet Explorer, selv om Microsoft har gjort en utrolig stor snuoperasjon siden IE6 via IE7 og IE8 med å nærme seg W3C sine standarder for HTML, CSS, xhtml, DOM, osv .. Microsoft har ikke greid en av de standardene 100 % selv om de faktisk er medlem og er med og utformer dem …
IE suger, men IE9 er faktisk et veeeeldig riktig steg i riktig retning mot “Any browser”. Det er websiden som skal tilpasse seg brukeren, ikke motsatt. Dessverre er det mye motsatt nå fordi støtten for standarder er så forskjellig.
Microsoft har jo tydeligvis sitt eget slagord … “Vi støtter alle standarder, så lenge vi har laget dem!”

Prøv gjerne også et googlesøk på “tilt”

Jeg vil bare påpeke at ikke alle i Origo er mac-folk. Jeg avskyr Apple og bruker Windows – men ikke IE da Firefox er raskere og bedre og sikrere og har søtere logo og det er ikke måte på :)

Skal vurdere Firefox pga den søte logoen. Myke verdier og slikt! ;-))))

Kan ikke laste opp bilder grunnet midlertidig nettverksfeil?!? Det skjer annenhver gang…!!
Jeg skulle nå legge inn en ny artikkel… Men hva skjer? Jeg får IKKE lagt den inn!

(jada, jeg veit at det er i feil tråd, off topic, osv bla bla)

@Dag, det høres ut som du har problemer med nettverksforbindelsen din, eller muligens nettleseren din. (For sikkerhets skyld prøvde jeg å laste opp en haug bilder, og opplevde ingen feil.) Vanskelig å si uten noe mer informasjon, derfor hadde det vært bedre om du brukte “Hjelp og support” nederst på siden.

Samtalen er stengt

Stengt av Alexander S. (mandag 14. november 2011 kl 17).

Annonse

Nye bilder