Foreslår å forby sletting av soner

Oppdaga i dag at nokon har sletta ei sone eg var glad i, “Bare en liten tråd” som hadde masse innhold eg hadde bidratt med. Det var spesielt eitt innlegg om ei sweet-lue, som eg strikka og gav vekk, og livet til denne lua, som både eg og @gran vendte tilbake til, både på origo og på twitter. Ein samtale som har pågått i åresvis. Men ikkje lenger mogleg å få tak i.

Det gjer meg veldig trist.

Og eg tenker på alle andre som kan finne på å gjere det same. Berre fordi dei ikkje gidder meir, så sletter dei alt andre har brukt tid og kjærleik på å bygge, innhald som dei sjølve burde bestemme over.

Eg ber derfor om at Origo organiserer innhaldet på anna måte.

Forslag:

  • Innhaldet bør tilhøre folk – ikkje soner.
    Altså, innhaldet blir lagra i profilen til folk, medan sonene får kopien, altså omvendt av slik det er i dag.

event

  • Dersom ein vert ikkje vil ha soneansvar lengre, bør nokre andre få lov til å overta ansvaret.

PS: Er det mogleg å få tilgangen til sweet-lue-bildet/innlegget mitt tilbake? Event overført til min profil? eller til nodutgang.origo.no? Med kommentarar? Då blir eg i såfall veldig veldig glad!

Vist 279 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Sorry Herdis – du skulle fått innlegget ditt – jeg ønsker bare ikke at sonen lever lenger.

Ja, takk for det. Eg håper eg kan få det på anna vis.

Veldig merkelig at det skal gå an å slette alt innholdet i en sone der mange andre enn soneverten har deltatt, i hvertfall når det gjelder litt mer “kreative” og kunstneriske soner. Helt enig i det Herdis skriver. Selv har jeg diktsoner, kunstsoner m.m. med hundrevis ja tusenvis av innlegg og engasjerte kommentarer fra medlemmer som er like glad i disse temaene som meg. Om jeg ble lei av å drive sonene og meldte meg ut også som sonevert, trodde jeg bare at sonene ville bli liggende “brakk”, men ikke at innholdet i dem ble slettet eller umulig å se.
Hva med fotosonene? Kan verten i f.eks. Natur-kultur-historie-sonen bare slette den med alle de tusenvis av fotoene som medlemmer har lagt inn, hvis han/de blir lei? Hva med håndarbeidssonene og matsonene, med massevis av oppskrifter som folk har bidratt med?

(Ellers vet jeg om én politisk diskusjonssone som ble slettet etter 22. juli, men der kapptes medlemmene om på verst mulig måte å hetse fremmedkulturelles tro og levevis, så jeg kan liksom ikke forestille meg at noen av disse beklager at deres utbrudd forsvant fra offentlighetens lys, men hvem vet? :-)

Hesten er vel dau, men jeg støtter forslaget til Herdis. I mitt tilfelle forsvant en haug med bilder fra en ferietur til gamle Øst Tyskland, da ei sone ble sletta. Jeg la de inn på Origo for her var jo bildene helt sikre. Kanskje en kunne sende et varsel til alle som hadde innlegg i ei sone før alt ble helt sletta? Det burde gå an vel?

skrekk og gru hva jeg oppdaget her, jeg som trodde at nå skulle jeg begynne å bruke origo som jeg ikke har gjort på veldig lenge, og spesielt til bilder, og lese-dele sone
Da er det helt ubrukelig. Ut med origo. Bare til å kikke på iblant. Trist.
Det burde gå an det som foreslås over, orginal i egen profil med kopi til sone. Det er da rimelig? Kan ikke hester gjenopplives? Har dyrlegen tatt langferie-permisjon?

Ja, det er synd. Det betyr jo at ein ikkje kan stole på at det ein skriv ikkje blir sletta, at du sjølv ikkje råder over eige innhald. Supertrist.

Jeg savner en kommentar til disse innleggene fra de som driver stedet. Jeg kjenner også til foreninger som har/har hatt sone men som har tatt pause en stund fordi de ikke hadde kapasitet til å opprettholde den. Men så kommer ny giv og plutselig er alle foreningens tidligere aktivitet borte.
Det går ikke an. Nå skulle jeg prøve å finne en tjeneste for en forening so ville være veldig egnet for origo. Jeg kan ikke lage hjemmesider. Men her kan man finne litt verktøy o gha en lukket sone som fungerer. Men de må absolutt ikke bli slettet av en ansvarlig som ikke har tid mer.
Så hvordan få kontakt med en av de ansvarlige og høre deres vurderinger, mer enn ja og nei, litt argumenter for og imot.

Er det ikke sånn at en sonevert kan flytte et temainnlegg /tråd til andre soner ? . Det må jo være løsningen for å bevare viktige innlegg. En sonevert må ha såpass respekt for andre bidragsytere at han/hun ikke bare legger ned en sone uten varsel. Trodde ingen soneverter gjorde sånn før jeg leste her.

Hva har skjedd siden jeg skrev noen kommentarer ifjor? Ingen kommentarer fra ansvarlige i alle fall. Hvordan få rman dem på banen alvorlig talt? Hva gjør man?

Har fått melding fra systemet om flere soner som er blitt slettet i det siste. Dette er svært uansvarlig. Hvorfor kan ikke sonene og bidragene fra disse bare få stå for ettertida?. Synes faktisk det er givende å gå tilbake og lese innlegg fra både levende og døde deltakere og minnes. Og kanskje lære litt om seg selv og andre i etterpåklokskapen.

Jeg synes også det er veldig respektløst overfor de som har bidratt å slette en (seriøs) sone hvis man ikke orker bryderiet med å fortsette selv. Det er jo bare å spørre medlemmene om noen av dem ønsker å være vert der i stedet. Og det er det sikkert!

Har ikke så god greie på slik sletting av det skrevne ord. Som jeg har oppfattet det så blir alt en skriver på nettet og trykker send i samme sekund lagret på søkemotorer.Og kan hentes fram i framtidige søk. Så da er disse slettede soner allikevel ikke slettet ? Hva kan da grunnen være at noen absolutt må slette sine soner for visning akkurat på dette nettstedet?

Hvis jeg for eksempel ville slette noen av mine soner ville de ikke da allikevel kunne søkes opp i Google ? Ser jo at mange kommentarer er lagt ut der. Og Google slettes ikke.

Eg veit ikkje kva som skal til for å få svar lengre – kanskje ein feilrapport?

Feilrapporter har i hvert fall gitt respons de gangene jeg har benyttet meg av slike. Gå til “hjelp og support” nederst på siden her.

Har du ikke noe makt og myndighet i denne sonen hvor du også er vert,Herdis. ?

Nei, eg slutta i Amedia for to år sidan. Ingen makt whatsoever, desverre.

Det er vel ikke for ’ ingenting’ at vertene i Larvik i nær fortid, LINF. kopierer og sikrer alle innlegg?

Annonse

Nye bilder